ארגון "מן המיצר", מייסודה של עו"ד רבקה שוורץ, פועל מירושלים החל משנת 2012, למען רווחת נפגעי העבירה במגזר החרדי. "אנחנו רואים לנגד עינינו את טובת הנפגעים, ואותה בלבד", אומרת שוורץ.
מתוך כתבה : ישראל היום
צילום: גולי כהן
במסגרת ההתקדמות שחלה במגזר החרדי בגישה לפגיעות מיניות, קמו כמה ארגונים פנימיים, ובהם "מן המיצר", המסייע לנפגעים בעיקר בהליך המשפטי; "בנפשנו" – בית חם לטיפול בנפגעות; "שלום בנייך", המסייע במתן שירותים פסיכולוגיים לנפגעים ולנפגעות מהמגזר; ועוד.
ארגון "מן המיצר", מייסודה של עו"ד רבקה שוורץ, פועל מירושלים החל משנת 2012, למען רווחת נפגעי העבירה במגזר החרדי. "אנחנו רואים לנגד עינינו את טובת הנפגעים, ואותה בלבד", אומרת שוורץ. "במסגרת פעילות המניעה, אנחנו מקיימים כנסים וסדנאות מעשיות למוגנות, שמטרתם הקניית כלים, באמצעותם לומדים הורים ואנשי חינוך להגן על הילדים, כמו גם הקניית כלים לזיהוי, התמודדות וטיפול, כשהמרחב האישי נפרץ.
"הביטחון מתחיל מהבית. אם אנו, כהורים וכמורים, נלמד את הילדים לשמור על ביטחונם בבית, נאפשר להם להגן על עצמם גם מחוץ לבית".
בכמה נפגעים טיפלתם במהלך השנים?
"בשש השנים האחרונות טיפלנו ביותר מ־1,000 פניות. כרגע על שולחננו כ־60 מקרים בטיפול.
"כשיצאנו לדרך, היה שקט תעשייתי בנושא, אפס שיח ואפס מודעות. פעלנו ללא לאות להגברת המודעות ויצירת השיח במגזר החרדי. הטור הראשון בנושא, שקיבל 'אישור כניסה' למדיה החרדית, היה בתחילת ינואר 2013, זאת לאחר מאמצים, וכמובן, שימוש בשפה תרבותית חרדית מתאימה, נושא שגם הוא נר לרגלינו. הטור ההוא יצר הד גדול וגרר פניות רבות, וכך הבנו שהנושא בוער מתחת לפני השטח.
"מאז, כמובן, העניין צבר תאוצה הרבה מעבר למצופה, והצטרפו ארגונים נוספים שלקחו חלק, כמו גם הרשויות, שהחלו לטפל בנושא, למרות שעד היום הן אינן ערוכות לשינוי האדיר שחל בעקבות המודעות ואינן ערוכות מספיק לקלוט את כמות הדיווחים הגדולה".
לאחרונה אף קיבל הארגון פרס מקרן בראשית, ובאמצעות המענק הוא מפעיל את הסדנאות למוגנות, בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות. "עיריית פתח תקווה היתה הראשונה להצטרף לפרויקט, ואחריה רשויות נוספות. נקווה שנצליח לגייס את כלל הרשויות להצטרף למהלך החשוב, שמטרתו מניעת הישנות המקרה הבא ויצירת חברה מוגנת ובריאה".